Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a petrželku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme sýr s vajíčky, slaninou, přidáme 1 dl mléka a petrželku. Promícháme a mírně osolíme. Pokud je směs moc hustá, ještě trošku zředíme mlékem, aby se daly bagetky pěkně plnit. Bagety vydlabeme - ostrým nožem vykrojíme po délce obdélník, který pak lžící vydlabeme. Bagety naplníme připravenou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 180° zapéct dozlatova - asi 10 - 15 minut.
Tip: Místo anglické slaniny můžeme dát šunku nebo jinou uzeninu. Vydlabané středy bagety usušíme, rozmixujeme a můžeme použít na zahuštění guláše nebo jako strouhanku.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek